Ingefær kommer fra Asien, hvor den har været brugt i 4000 år, som en beskattet læge urt.
Om efteråret kommer der mere fugt i luften, og dermed risiko for forkølelser. Derfor drikker kineserne blandt andet ingefær te for, at modvirke at denne fugten skal trænge ind i kroppen og give forkølelse. Ingefær er fantastisk til at holde os sunde. Faktisk lidt uundværlig i denne tid vi nu går i møde med efterår og vinter, og covid-19.
De egenskaber ingefæren har er mange, så jeg lister dem op her;
Virker bakterie- og virusdræbende, og modvirker dermed forkølelse og influenza.
Er en kraftig antioxidant.
Virker inflammationshæmmende og tager derfor smerter der er forbundet med dette.
Virker muskelafslappende og dermed modvirker kramper, menstruationssmerter og kolik.
Øger forbrændingen.
Styrker kredsløbet og er med til at regulere et for højt eller lavt blodtryk.
Bruges til at modvirke kolde fingre og fødder, pga. øget kredsløb.
Virker kvalmestillende.
Fremmer optagelsen af andre næringsstoffer i måltidet.
Kommer du ingefær i en marinade til kød, vil kødet blive mere mørt.
Dagligt brug af ingefær styrker din vitalitet, og øger de stoffer der reparerer ødelagte celler.
Husk skal du opereres, bør du holde pause med ingefær en uge før operation, da det øger blødning.
Ingefær er uundværlig her i denne tid. 😊
Hvordan bruger du ingefærroden?
Te
Du skralder roden rive eller bare skære den i skiver, og hælde kogende vand over. Et tip til smagen er at putte lidt honning eller sirup i. Den behøver ikke at være stærk for at hjælpe. Kineserne anses for meget ingefær, vil give for meget ild i koppen, som heller ikke vil være ønskværdigt. Ingefærshots er måske lige i overkanten, ifølge kinesisk medicin, hvis det er til dagligt brug. Prøv dig frem det skal smage godt og føles godt i maven.
Mad
Du kan rive eller bruge fine små stykker af ingefær i din mad, eller som syltet.
Rigtig god fornøjelse! 🙂