(+45) 22 58 41 41 sp@susannep.dk

Ramløg kan plukkes i naturen nu, eller købes i butikker.

Ramløg kan plukkes i naturen nu, eller købes i butikker.
7. april 2020 sp@susannep.dk

Ramsløg er også kaldt det vilde hvidløg. Du kan genkende ramsløg på deres lugt af hvidløg/løg. Her om foråret skyder de frem, ofte dækker de jorden i stort områder. Du finder dem i løvskove nær kysterne i Danmark. De vokser gerne i fugtig skovbund, ved bække, på engjord og i haver. Jeg har fundet store områder ved Sanddobberne Camping  på vejr og til Vejrhøj (udsigtspunkt) og i Lumsås ved Sjællands odde. Jeg skal i påsken se, om jeg kan finder nye områder.

Ramsløg har siden Romerriget været brugt som folkemedicin. Ramsløg har mange af de samme gode sundhedsmæssige egenskaber som hvidløg. Ramsløg er god medicin for fordøjelsen, og hjælper med at holde hjertet og blodcirkulationen sundt. Ramsløg renser blodet/ kroppen, og balancere tarm floraen, og er effektiv til at fjerne infektioner. De friske blader og Ramsløg pesto (se opskriften nederst) er derfor gode som en forårs tonic, mod hudproblemer, irritabel tarm, oppustethed.

Hele planten kan spises før afblomstring ( marts- maj), altså blade, stængel og blomst. Husk når du går ud og plukker, at du ikke forveksler den med liljen. Men det er ikke svært, ramsløgene lugter meget kraftigt af hvidløg/løg. Er du stadigvæk i tvivl, kan du nulre et blad mellem fingrene, så vil det lugte stærkt af hvidløg/løg.

Ramsløg smager rigtig godt i maden, og kun fantasien sætter grænser. Du kan bruge den som du ville bruge purløg eller basilikum. Jeg bruger dem i salater, gryderetter, frikadeller, æggekage, klippet hen over kartofler, pesto og urtesalt.

Jeg håber dette har inspireret dig til at gå på jagt i naturen her i påsken, hvis det ikke lykkes kan du købe det i nogle supermarkeder. Jeg plukker gerne med til dig, når jeg tager til Lumsås, hvor jeg har mit plukkested. Send mig bare en besked her i påsken, så plukker jeg til dig. Du kan hente dem hos mig om aften. En 2 l frysepose koster 45,-. Urtesalt vil også kunne købes efterfølgende.

Pesto 

Skær ramsløgs bladene i grove skiver. Put dem i blenderen og hæld olivenolie over så det dækker, samt lidt havsalt. Blend det hele til det har den ønskede konsistens. Du kan tilføje efter ønske kværnet pinjekerner og revet pecorino/ parmesan ost.

Velbekommen! 🙂