
Ude rundt om står der nye fine brændenælde skud lige klar til at plukke. Jeg har introduceret brændenælde i frikadellerne til familien (jeg har skrevet opskriften nedenunder), det er et hit :-). Drengene kappes om den sidste frikadelle, det tager jeg som tegn på, at de smager godt. Der er mange måder, du kan bruge brændenælden på, lige nu bruger jeg dem friske, først når de er blevet lidt større tørre jeg dem. Du kan bruge brændenælden friske i te, i havregrød, i frikadeller, i bagværk, i tærter, faktisk kun fantasien der sætter grænser.
Jeg vil lige remse op nogle gode grunde til at indtage brændenælde.
- Brændenælden indeholder betakaroten, B- og C-vitamin, kalium, kalcium og jern.
- styrker nyren og leveren
- er basedannende og derved øger udskillelsen af urinsyre i kroppen.
- god mod blod mangel, eksemer og allergier.
- hvis man skylder hårdet med te af brændenælde virker det mod skæl.
- brændenælde beskytter kroppen mod stress.
- er betændelses hæmmende for for slidte organger.
- hjælper mod binyretræthed.
- brændenælden er rig på knogleopbyggende og knoglebeskyttende stoffer, som kisel.
Opskrift på frikadeller
400g hakket grissekød
1/2 – 1 løg
1/2 squash revet
1 fed hvidløg presset
en håndfuld skvalderkål hakket
10 kviste topskud (10 cm) brændenælde hurtig skoldet og hakket
1 æg
havsalt og peber
Mild sommer te
4 kviste brændenælde til et stort glas
mynte og citronmelisse efter smag
Velbekomme! 🙂