(+45) 22 58 41 41 sp@susannep.dk

En god forkølelses te

En god forkølelses te
9. november 2020 sp@susannep.dk

Nu er det blevet tiden, hvor mange er forkølet. Så derfor vil jeg dele denne forkølelses te med dig.

Ingredienserne er ;

Kanel bark ca. 2 cm  – men vær opmærksom, det skal være den ægte kanel, også kaldt Ceylon-kanel eller bare ægte kanel. Den forhandles ofte i gård butikker (Stengården https://stengaardenoko.dk/ – forhandler den) eller helsekost butikker, og Matas. Den anden kanel, som vi ofte køber, indeholder stoffer kumarin, der er irriterende for leveren i større mængder.

Ægte kanel er varmende ( ved at stimulere blod cirkulationen) antibakterielt, er god til forkølelse og influenza, fordøjelses problemer og stabiliserer blodsukkeret.

Skåret Lakridsrod 1-2 tsk. – virker inflammationshæmmende, smør halsen, virushæmmende og god mod hoste og bronkitis. Købes i helsekost butikker, og  i Matas og hos Stengården.

Hele Kardemomme 5-6 stk.  – virker varmende og god mod forkølelse, fordøjelsesproblemer og irriteret tarm. Kan købes alle steder også i supermarked.

Ingefær frisk skrællet og skåret i små skiver 1-2 cm alt efter tykkelse og smag og behag. Virker varmende og god mod forkølelse.

Du kan også putte hele nelliker 5 stk. i, det giver god varme i kroppen.

Det vil være godt at lave en base med god urtete. Så sammen med de andre ingredienser kan du putte Citron Melisse og Hydeblomst, eller kamille te, de virker alle mod forkølelse.

Du tager en te kande, putter alle ingredienserne i, og hælder kogende vand på, og lade der trække 15-20 min.. Du behøver ikke, at si det fra, når den er drikke klar, du kan bare lade det hele blive i tekanden, så trækker det alle de gode stoffer du over længere tid. Jeg plejer at bruge en lille te si, som jeg sætter på koppen, når jeg hælder teen over, så fanger jeg de små dele fra teen.

Rigtig god fornøjelse! 🙂