(+45) 22 58 41 41 sp@susannep.dk

Smoothie med ananas og Burre Snerre

Smoothie med ananas og Burre Snerre
17. maj 2020 sp@susannep.dk

En god detox smoothie.

Hvis du laver smoothie af ananas og burre-snerre, får du en virkelig en udrensende og helse bringende drik. Du får lige lidt fakta om ananas og burre-snerre.

Ananas indeholder mange enzymer, som hjælper fordøjelsen til at nedbryde maden. Ananas har en kraftig frugtsyre og andre gavnlige stoffer, der trænger let ind i leveren, hvor de udrenser slim, affald og biprodukter, der kan samle sig i leveren. På grund af den kraftige frugtsyre kan ananas, være med til at opløse galdesten. En anden fordel ved ananas er, at den indeholder meget stor mængder mangan (et vigtigt mineral i kroppen) som er med til at styrke knogletætheden i kroppen. Undersøgelser har vist at kvinder med knogleskørhed manglede store mængder mangan. Mangel på mangan kan også før til for kraftige menstruationsblødninger, som så medføre efterfølgende nedgang i jern, zink og kobber og mangan. Ananas er også betændelseshæmmende, antiinflammatorisk, bakterie- og virushæmmende og har en mild østrogenvirkning, samt medvirker til at opløse blodpropper.

Burre-snerre (Galium Aparine)  kan vi finde udenfor i haven eller i skoven i grøftekanten på engen, den er meget almindelig. Men det er nu du skal plukke den, inden den går i frø og tørre ud. Jeg tror vi alle kender den, den klister sig til alt, og vokser gerne hen over andre planter, som vi så i haven hiver op og fjerner og et stort bundt. Den kommer også ud på sommeren med  dens frugter (små runde hårde kugler) der klæber sig til alt, og har vi hunde sidder de i pelsen. Men den er super sund, så pluk de nye skud nu, inden du fjerner den.

Det er virkelig en urt der kan rense vores system igennem, lige fra lymfen til lever milt, nyrer og bugspytkirtel. Mange urtebøger beskriver, at den på grund af dens effektive rensning af lymfen, kan være med til at skrumpe tumor. Den er også et godt middel mod hævet kirtler, som hævde mandler og andre lymfe kirtler.

Urten egner sig ikke til at tørre. Du kan lave juice og smoothie af den. Jeg tager den som en kur en uge og derefter en pause. Jeg vil i år forsøge at fryse den ned så jeg har til senere på året.

Jeg blander ananas og Burre-snerre sammen og blender, eller du kan juice det. Jeg drikker et alm. glas ikke de store, hver morgen inden morgenmaden. Det giver en dejlig frisk star på dagen. Der er til 5-6 dage i den mængde jeg bruger i videoen.

Velbekomme! 🙂