(+45) 22 58 41 41 sp@susannep.dk

Mindfulness gå turer – fif til afstresning/ afslapning

Mindfulness gå turer – fif til afstresning/ afslapning
4. september 2020 sp@susannep.dk

Alle ved at en gå tur er godt, når vi er stresset eller har brug for at berolige vores sind, men der er mange måder at gå tur på. Ofte gås turen med musik i ørerne, hvilket ikke har den samme effekt på hjernen, som hvis vi selv lytter til naturens lyde. Selvfølelig alt med måde musik med naturlyde er ok, hvis der er meget støj, der hvor man går.

For at hjernen og sindet finder turen afslappende og begynder at udløse endorfiner og oxytocin (lykke hormon), skal der være rigeligt med natur, f.eks. skov, eng, åbent land eller park.

Hvordan går vi så, når vi går. Hovedparten går og kigger ned i jorden eller lidt frem for sig. Men har du prøvet, hvilken opløftet stemning du bliver i, hvis du kigger op i trækronerne og fortsætter tur med at kigge op ad. Se hvordan lyset skinner ned gennem de store trækroner, eller på åben land med de flotte skyformationer og farve spil på himlen.

Til sidst er der vores tanker, der ofte fortsætter den endeløse talestrøm, mens vi går. Hvis vi prøver at kæmpe imod tankestrømmen, bliver tankerne blot ved med at forstyrre. Bare anerkend tankerne og derefter vend tilbage til dit fokus, at ville nyde naturen, og gå på opdagelse i den med øjnene. Kig på naturen med et barnligt sind, eller med et lille barns øjne altså med fascination af naturen, og med en taknemmelighed for vi har en så fantastisk natur . Dette gør at du langsomt vil kunne slippe tankestrømmen og hjernen vil få ro. Hjernen vil gå fra at være i højre hjerne halvdel, hvor den konstant tager stilling til noget eller vurdere, til at komme over i venstre halvdel og blot betragte naturen uden at vurdere. Så vil din hjerne slappe af og lykke hormonet oxytocin vil blive produceret.

Dette er en lille vejledning til at få mere ud af dine gå turer, og skabe et sundt mindset, afstressning og afslapning.

Rigtig god fornøjelse på din tur. 🙂