(+45) 22 58 41 41 sp@susannep.dk

For højt kolesteroltal?

For højt kolesteroltal?
31. maj 2020 sp@susannep.dk

Er der nogle af jer der har fået konstateret for højt kolesteroltal, eller kender I nogle der har? I så fald har jeg nogle bud på, hvordan du kan spise dig til mindre fedt i blodet, altså laver LDL – det dårlige fedt.

Et af de forskningsresultater jeg faldt over, var at 2 store gulerødder dagligt kan sænke kolesteroltallet med 10 -20%. Gulerødder bekæmper det skadelige kolesterol og fremmer det gavnlige, pga. kostfibre bl.a. pektin, som æbler også indeholder en god mængde af. Betacaroten  i gulerødder hæver mængden af det gavnlige HDL betydeligt.

Opløselige fibre er gode til at sænke kolesterolet, dvs. gulerødder, frisk og tørret frugt, havregryn, rugbrød, bønner, bælgfrugter, linser, broccoli, ærter, løg, spinat. Særlig godt er det at spise ovennævnte samt, appelsiner, grapfrugt, mango, avocado nødder (mandler) frø, korn, hvidløg. Fiske olie er særdeles godt til at sænke det dårlige kolesterol (LDL), så spis gerne laks, markral, sardiner, og andre fede fisk. Det er godt at bruge oliven olie i stedet for smør til madlavning.

Skær ned på olier der iltes hurtigt, som majs-, tidsel- og solsikkeolie.

Undgå store mængder kød, smør, ost, alkohol, sukker, kaffe og rygning.

kosttilskud der vil gavne;

Gurkemeje, artiskok,  vidruekerne ekstrakt https://www.helsam.dk/sundhed/kosttilskud/urter-og-andre-ekstrakter/activin-1-vindruekerneekstrakt?id=10442, Ginseng Panax, fiske olie, B-komplet vitaminer ( særligt B6 og B12) multi vitamin.

Jeg håber du nu har fået nogle god råd med dig. 🙂