(+45) 22 58 41 41 sp@susannep.dk

Terapi for stress ramte – hvor naturen og heste bruges i terapien

Terapi for stress ramte – hvor heste og naturen bruges i terapien

Hvorfor bruger du heste i terapien?

Jo det gør jeg, fordi heste er fantastiske til at skabe ro og balance i vores sind. De fanger vores opmærksomhed, så vi kan være i nuet, være nærværende og glemme alt andet rundt om os. Vi mister fornemmelsen af tid og svømmer ind i en væren – hesten, dig og naturen. Her starter vi den tilstand, der kan reparere et overaktivt nervesystem – et traumatiseret nervesystem.

Hvad går det ud på?

Helt kort fortalt, så er det en terapi form, der er skabt til at skabe ro i et overaktivt og/eller traumatiseret nervesystem. Vi skal også ind og arbejde med hvordan hjernen tænker, altså ændre et tankemønster, der bliver ved med at køre i samme rille, hvor frygt og angst dominere. Vi skal lære hjernen igen at tænke positivt og ikke straks gå over i frygt og flugt tilstand.

Hvordan forløber en session?

Det kan hurtigt komme til at lyde kedeligt eller som en opremsning, men jeg skal gøre mit bedste.

Når du som ny kommer, ligger jeg meget vægt på at skabe ro i din krop/nervesystem. Vi starter på banen med én hest. Her tager vi en snak om din situation , og ud fra det laver vi simple øvelser, hvor hesten er din støtte-person og læremester i roen, flowet og sindets væren. Det finder du rigtigt ud af hvad betyder, når du kommer 🙂

Vi skal ind og arbejde med dit tankemønster, som ofte ved traumer er låst fast i et bestemt mønster der er frygt og angst baseret, som så kører i samme rille. Her skal vi ind og lave en ny rille, et nyt spor.

Alt hvad jeg laver er nøje tilpasset dig og dit tempo, og er i samspil mellem hjernen og kroppen.

Hvad får du ud af det?

 • nervesystemet falder til ro, hermed også puls og blodtryk.
 • lærer hjernen at tænke positivt og ikke i flugt og frygt.
 • komme ud af et fastfrosset tanke mønster, og skabe et nyt.
 • blive groundet.
 • lære din ubevidste tankegang bedre at kende, så du bedre kan manøvrere i følelserne.
 • lære at være i nuet.
 • hele og genskabe nervesystemet ved hjælp af hestene og naturen, som helt automatisk vil sætte gang i hormon produktionen af oxcytocin – lykke og glædes hormonet.
 • lære at kunne håndtere din frygt og angst, fra et andet perspektiv, og derved mindske den.
 • genfinde kraften i dig selv, ved hjælp af hestens lære om os selv.

Hvad kræver det?

 • indstillet på at arbejde med dig selv.
 • roligt forhold til heste ( altså ikke bange for heste)
 • du skal ikke op på hesten. Vi arbejder kun med hesten fra jorden.

Hvad er hestens rolle i terapien?

 • Hesten er en slags støtte person, som er god til at holde på dit fokus. Heste kan lære os rigtig meget om os selv, fordi de spejler os. Så derfor kan vi lige pludselig få øje på ubevidste sider af os selv eller undertrykte sider .
 • Hesten har også en helt magisk ro over sig, som forplanter sig til os. De kan mærke hvis vi har det dårligt. De mærker ind på vores energi felt, og fornemmer ubalance i vores system. Sker dette stiller de sig i kreds om os, og gør det jeg kalder at heale os. De bliver helt meditative, med dyb vejrtrækning og så står de bare i dyb ro, og de bliver til vi har det bedre. De kan stå i op til over en time.

Hvad betyder det at det er et terapi forløb?

Du kan godt tage en enkelt session for at få ro i dit nervesystem, men for at kunne ændre dit tankemønster positivt og få redskaber til at håndtere din stress eller traume, bliver du nødt til at arbejde i længere tid. Jeg anbefaler som udgangspunkt 1-2 gange om ugen til at starte med. Varigheden af sessionen er ca.1 time. Jeg sætter altid ekstra tid af til en session, så vi når at blive helt færdig, da samtale efter erfaring kan trække ud.

Hvem er jeg som terapeut?

 • Jeg har været behandler i 20 år, og har stor erfaring på mange områder. Det jeg tager med mig her, er erfaring på det menneskelig/psykiske plan, hvordan kroppens kemi fungere og dermed påvirker vores sind tilstand (kost er en faktor her), tusindvis af timers arbejde har lært mig utrolig meget om kroppens energi balance, og hvordan vi bevidst kan arbejde med  energien for at ændre vores tilstand.
 • jeg er uddannet Positiv psykologi-vejleder.
 • Jeg har læst tonsvis af bøger gennem årerne, og taget adskillige kurser.
 • Jeg har haft heste i mange år, og min store passion er den no-verbale sprog mellem menneske og hest, og deres evne til at heale os.
 • Jeg er et kæmpe natur menneske, og er dykket ned i natures indvirkning på os, både i sindet og i vores fysiske krop.
 • Mine kunder har gennem årerne fortalt mig, at jeg besidder en unik ro, som virker magisk smittende. Det tænker jeg er min stor styrke i denne terapi. 🙂

Jeg glæder mig til at byde dig velkommen, og sætter en ære i, at få lov at arbejde med dig. 🙂

Book en tid

Skriv en sms, (+45) 22 58 41 41 hvori du skriver dag/dage og tidspunkter du kan, så skriver jeg tilbage med mulige tider, på de dage og tidspunkter du har ønsket.

Eller du kan udfylde denne formular og så vender jeg tilbage til dig